rinus knobel

theaterregie

 

 

 

 

Ik ben freelance regisseur

 

Het meest werk ik in Duitsland.

Ik werk zo ongeveer elk jaar voor Kinder- und Jugendtheater Mini-art in Bedburg-Hau, waar ik inmiddels ruim twintig producties gedaan heb. Mijn laatste productie daar, heeft de titel “Die Taschen voll Brot” van de in Parijs woonachtige Roemeense auteur Maréď Visniec. Het is een tragisch-komische parabel over het wikken en wegen wat zich voordoet, als je iemand in nood moet helpen en wat daar dan van komt…

Voor het najaar van 2019 staat een nieuwe productie voor jongere kinderen op stapel. De gesprekken daarover zijn gaande. 

Mijn tweede - min of meer - vaste plek heb ik bij Theaterhof19 in Oldenburg. Ik heb er inmiddels vijf producties voor volwassenen gemaakt en twee familievoorstellingen. De meest recente volwassenenvoorstelling is “Generalmutter”, een nieuw stuk van Bernd Schroeder over een wel heel moeilijke relatie tussen moeder en zoon.

 

Tussen 2006 en 2013 heb ik regelmatig als docent acteren aan de afdeling muziektheater van het Conservatorium Arnhem gewerkt.

 

 

 

 

 

Ik hou van bijzondere artistieke projecten.

Zo heb ik o.m. in 2003 met de operaklas van het Conservatorium Maastricht de opera Tereus van Bernard van Beurden gemaakt, in 2006 voor de zomerfestivals in Nederland en Belgie i.s.m. Miesjel van Gerwen het muziektheaterspektakel Tijdvaarders.

 

Tot 2001 heb ik bijna 25 jaar bij theatergezelschap Teneeter in Nijmegen gewerkt, eerst als acteur/theatermaker

en de laatste 10 jaar als regisseur/artistiek leider.

 

Ik ben geboren op 25 november 1952

te Breda, deed daar Gymnasium alfa.

Daarna studeerde ik Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

 

Rinus Knobel

Tuinstraat 12

7011 JR Gaanderen

telefoon 0315-236791

mobiel 06-45548074

email rinusknobel@kpnmail.nl

 

 

 

 

 

beginpagina