rinus knobel

theaterregie

 

 

 

 

Ik werk freelance als theaterregisseur.

Dat doe ik vooral in Duitsland.

 

Sinds 1999 werk ik zo ongeveer elk jaar voor Kinder- und Jugendtheater Mini-art in Bedburg-Hau. Ik heb er inmiddels bijna 25 producties gedaan. De laatste productie daar, draagt de titel “Ein Schaf für das Leben”, gebaseerd op het Nederlandse kinderboek “Schaap met laarsjes” van Maritgen Matter.

Het verhaalt over een bijzondere nacht die een schaap en een wolf met elkaar meemaken. Er wordt gespeeld met en zonder maskers en met poppen. De voorstelling is genomineerd voor het NRW-theaterfestival WESTWIND 2020, dat helaas nog niet kan plaatsvinden i.v.m. de Covid-19-situatie.

Voor het najaar van 2020 staat er in principe een nieuwe productie op stapel. Maar wat en hoe en wanneer, zal ook sterk afhangen van de crisis. 

Verder heb ik veel gewerkt bij Theaterhof19 in Oldenburg. Ik heb er vijf producties voor volwassenen gemaakt en twee familievoorstellingen. De meest recente voorstelling is “Generalmutter”, een nieuw stuk van Bernd Schroeder over een wel heel moeilijke relatie tussen moeder en zoon.

 

 

 

 

 

 

Tussen 2006 en 2013 heb ik regelmatig als docent acteren aan de afdeling muziektheater van het Conservatorium Arnhem gewerkt.

 

Ik hou van bijzondere artistieke projecten.

Zo heb ik o.m. in 2003 met de operaklas van het Conservatorium Maastricht de opera Tereus van Bernard van Beurden gemaakt, in 2006 voor de zomerfestivals in Nederland en Belgie i.s.m. Miesjel van Gerwen het muziektheaterspektakel Tijdvaarders.

 

Tot 2001 heb ik bijna 25 jaar bij theatergezelschap Teneeter in Nijmegen gewerkt, eerst als acteur/theatermaker

en de laatste 10 jaar als regisseur/artistiek leider.

 

Ik ben geboren op 25 november 1952

te Breda, deed daar Gymnasium alfa.

Daarna studeerde ik Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

 

Rinus Knobel

Tuinstraat 12

7011 JR Gaanderen

telefoon 0315-236791

mobiel 06-45548074

email rinusknobel@kpnmail.nl

 

 

 

 

 

beginpagina