rinus knobel

theaterregie

 

 

 

 

Ik werk freelance als theaterregisseur in Duitsland.

 

Sinds 1999 werk ik zo ongeveer elk jaar voor Kinder- und Jugendtheater Mini-art in Bedburg-Hau. Ik heb er inmiddels meer dan 25 producties gedaan.

Eind oktober 2021 had ik première van “Der kleiner Prinz”, een theaterbewerking van Antoine de Saint-Exupéry’s beroemde werk.

Acteur en medemaker Sjef van der Linden kruipt in de huid van een piloot, die op een slechte – of goede dag, het is maar net hoe je het bekijkt – een noodlanding moet maken in de Sahara. Daar ontmoet hij een wonderlijk mannetje, met wie hij 8 dagen optrekt en als een ander mens terugkomt in Parijs.

 

In december is ook “Ein Garten für den Wal“ in première gegaan. De productie is gebaseerd op een langer verhaal van Toon Tellegen. De walvis is zijn eenzame bestaan midden op de oceaan beu en wil er een tuin en een bank, om bezoek te kunnen ontvangen. De voorstelling is precies een jaar geleden gemaakt, maar kon door de coronamaatregelen nog niet in première gaan.

 

 

 

 

 

Verder heb ik veel gewerkt bij Theaterhof19 in Oldenburg. Ik heb er vijf producties voor volwassenen gemaakt en twee familievoorstellingen. De meest recente voorstelling is “Generalmutter”, een nieuw stuk van Bernd Schroeder over een wel heel moeilijke relatie tussen moeder en zoon

 

Ik hou van bijzondere artistieke projecten.

Zo heb ik o.m. in 2003 met de operaklas van het Conservatorium Maastricht de opera Tereus van Bernard van Beurden gemaakt, in 2006 voor de zomerfestivals in Nederland en Belgie i.s.m. Miesjel van Gerwen het muziektheaterspektakel Tijdvaarders.

 

Tot 2001 heb ik bijna 25 jaar bij theatergezelschap Teneeter in Nijmegen gewerkt, eerst als acteur/theatermaker

en de laatste 10 jaar als regisseur/artistiek leider.

 

Ik ben geboren op 25 november 1952

te Breda, deed daar Gymnasium alfa.

Daarna studeerde ik Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

 

email rinusknobel@kpnmail.nl

mobiel   06-45548074

 

 

 

 

 

 

 

beginpagina